kokos, limoen en tarwebloem

Kokok-limoen-taart

Ik doe dat zelf bijna nooit. Taarten bakken. Maar zeker wel leuk om te doen! Vriendinnetje L. kan het goed, koken en bakken. Ze volgt allerlei interessante, meestal Engelstalige, foodblogs. Er zou afgelopen weekend wegens een jarige in huis een cake gebakken worden. Aangezien er slechts tarwebloem in huis was, minder geschikt voor cake (wist ik ook niet), gingen we op zoek naar een taartrecept met tarwebloem.

Het werd de ‘blackberry and coconut macaroon tart’. Maar dan dus zonder bramen en mét limoen.

Link naar originele recept hierrrrr. Wat wij hebben gemaakt hieronder.
(hoeveelheden zijn zo nauwkeurig mogelijk omgerekend van cups naar gram)

Kokos-limoen-makronentaart

Bodem
150 gram tarwebloem
50 gram gemalen kokos
115 gram rietsuiker
1/4 theelepel (iets meer mag) fijngemalen zeezout
6 eetlepels gesmolten boter (ongezouten)

Vulling
120 gram gemalen kokos
6 eetlepels rietsuiker
3 grote eieren (alleen eiwit)
1 limoen (schil raspen)

Voor de bodem: warm de oven voor op 175 graden, plaats een rooster in het midden van de oven. Bekleed de bodem van een ronde ovenschaal of bakblik (doorsnede ong 20-23 cm) met bakpapier. Vet het bakpapier en de zijwanden van de schaal of het blik ruim in met boter.

Meng bloem, kokos, suiker en zout in een schaal. Roer de gesmolten boter gelijkmatig door de droge ingrediënten. Is het mengsel nog te droog, voeg dan nog wat gesmolten boter toe. Het mengsel moet bij samendrukken wat aan elkaar plakken. Druk het mengsel stevig op de bodem van de ovenvorm zodat een stevige, platte taartbodem ontstaat. Bak de taartbodem 15 minuten, of tot de bodem lichtbruin gekleurd is. Haal de bakvorm uit de oven en laat ‘m wat afkoelen. Ondertussen kan je dan de vulling maken.

Voor de bovenlaag van de taart: rasp de schil van een limoen, gebruik een fijne rasp. Klop de eiwitten los met een mixer, roer de kokos, suiker en limoenrasp erdoor en voeg naar smaak limoensap toe. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Bak de taart nu 20 tot 25 minuten tot de bovenlaag mooi goudbruin kleurt. Laat de taart afkoelen. De bovenkant hebben we voor de foto nog gedecoreerd met bieslookbloemetjes.. mooi, maar niet om op te eten 😉

Kokok-limoen-taartKokok-limoen-taartKokok-limoen-taartKokok-limoen-taartKokok-limoen-taartKokok-limoen-taart
Kokok-limoen taart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: