Sandmapping? Ik deed het vandaag!

IMG_5140 sandmapping

Vandaag was ik aan het wandelen met Maup. We liepen door het Belgisch Park, een van de chicste wijken van Den Haag, maar daarover later meer! Aan het eind van onze wandeling hebben we een sandmap gemaakt op een mooie brede stoep op de Gentsestraat. Sandmapping is een nieuw fenomeen, of eigenlijk is het een fenomeen in the making!

Sandmapping is een initiatief van Esther Polak, Ivar van Bekkum en Bert Kommerij en zoals dat is met goede ideeën: het is supersimpel! Met een petfles gevuld met zand, daaromheen een eenvoudige touwconstructie, maak je (bij voorkeur) in de openbare ruimte zandcirkels > sandmapping.

IMG_5141 sandmapping detail

In onderstaande filmpje wordt helder uitgelegd hoe je een sandmapfles maakt (creative commons). Naast een enkele of dubbele cirkel, zoals wij vandaag maakten, is er een onbeperkt aantal mogelijkheden. Cirkels die door elkaar heen lopen, wiskundige patronen, meerdere kleuren zand, of wijk af van de cirkel en maak streep- en slingerpatronen.

Het resultaat? Prachtige patronen op verrassende plekken die na verloop van tijd vanzelf onder de voet worden gelopen of wegwaaien. Ik zeg: kunst!

#Sandmapping is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie. Gebaseerd op een werk op www.sandmapping.wordpress.com.

  1. Grappig, dat deed ik als jochie al, met vriendjes, op een iets minder chique manier, maar wel met touw en een fles, met zand uit de nieuwbouwwijk-in-aanbouw. Ja, sommige kunstvormen hebben een lange aanlooptijd 🙂

  2. Esther

    Wat enorm leuk om te horen. We zijn nog niet eerder iemand tegengekomen die dit zelf al deed…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: