17 beelden van een lunchwandeling

Donderdag, tussen de middag. Een rondje Wandelen met Maup door stadsdeel Segbroek. En wel door straten in het Regentessekwartier, Valkenboskwartier en de Bomenbuurt.

Start bij Emma’s Hof, de buurttuin tussen Weimarstraat, Beeklaan en Galileïstraat, in de laatste straat zit de toegangspoort tot de hof. Hoewel niet ver van mijn huis en al in de zomer van 2011 officieel geopend, ben ik er nog nooit geweest. Een fijne plek, met mooie beplanting, fijne hoekjes om te zitten of spelen en met veel aandacht voor detail aangelegd. Geen foto’s hier, ga zelf maar eens kijken!

Verder wandelen we door Galileistraat, Beeklaan over, Fultonstraat, Marconistraat, Edisonstraat, Copernicustraat, Copernicuslaan, Thomas Schwenkestraat, Valkenboskade, Hanenburglaan, Fahrenheitstraat, en toen over de paadjes in het Rode Kruispark. Weer terugbuigen langs Zanderijvaart, het rustige stuk van de Beeklaan, daar waar Drees ooit woonde, toen de Laan van Meerdervoort weer kruisend en terug richting Emma’s Hof.

Een wandeling. Haal er maar uit wat je zelf wilt. Dan krijg ik dus een verzameling van beelden,
17 foto’s van mijn wandeling met Maup.

KastanjeboomstamKabouterwoningMonstermuurtekeningLeeuwIMG_5627IMG_5628IMG_5629Glimmende beukenbladerenShoot-out met MaupIMG_5632DaslookFrom where i standSmalle weegbreeKantelenHarlekijnplant

– begroeide boomstammen — een kabouterwoning — monsters en … — leeuwen op de muren van huizen — roze confetti — urban jungle — koninklijke blau-auw (blauwe bloem naast stapels brandnetels) — vet en vers, glimmende beukenbladeren — een shoot-out, who shot who first! — uh, bloempje, wie het weet mag het zeggen — uitgebloeide daslook, elders zeldzaam, hier niet — oranje bloemenprut — de in mijn ogen wonderschone weegbree — kantelen langs de Zanderijvaart — de echte ‘harlekijnplant’. —

en toen terug door straat van Drees, het rustige stuk van de Beeklaan….

IMG_5638IMG_5639

  1. Was een heerlijk blokje om van ruim 200 minuten. Je bent mijn lievelingswandelaar, al sinds een van onze eerste spontane wandelingen na een Open Koffie. We fietsten en kwamen in Meijendel terecht. Dat was toch ‘onze eerste wandeling’ met paddenstoelen etc en een bier in de Keizerstraat. Met jou kom in altijd net een paar stappen verder. In de natuur of een kookverhuur, spreek een buur of plaatsekijk figuur. Altijd op het juiste uur.

  2. En je schrijft prachtig. Harlekijnplantjes zie je steeds meer.

  3. liesbaas

    Wat zijn jullie toch lief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: