2 maart 2014 plog [50]

Zondag wandeldag, vooral de eerste zondag van de maand. Vandaag voor de derde keer in goed gezelschap en met Maurits, aka Wandelen met Maup, op stap in Den Haag.

Onderstaand mijn plog van zondag 2 maart 2014.

IMG_5387 IMG_5388
Wakker door de wekker. Oi, dat duurde eeuwig lang voordat ik gisteravond in slaap viel, na half vijf pas. Gelukkig is het buiten zonnig en blauw, compensatie voor de korte nacht. Op het aanrecht de afwas, ook lekker wakker worden. Maar een half uur soppen en de stapel was weg.

IMG_5357 IMG_5361
Over de Koekamplaan, met Maup en Midas op de fiets naar het startpunt van de wandeling. Zo’n 25+ mensen die vandaag aan de wandel gaan in het Haagse Bos, een goed gezelschap met veel bekenden.

IMG_5359 IMG_5360
Maup vertelt over de Akte van Redemptie, zonder de document uit 1576 hadden we vandaag geen bos meer gehad zo direct grenzend aan het centrum van Den Haag.

“…dat men ’t selve tot geenen tijden uijt wat saecke van necessite oft noot ’t selffde soude mogen geschieden en zal mogen vercoepen omme off te houden ofte doen offhouden ten behouve van de gemeene saecke ofte andersints.”

 

IMG_5364 IMG_5365
Zwaaien heeft geen zin meer, prinses Beatrix is in februari verhuist naar Kasteel Drakensteyn. ‘Op een nader te bepalen moment verhuizen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters naar Paleis Huis ten Bosch’ (site Koninklijke Huis). Het witte wachthokje is deze week wel vast geschilderd, dus wie weet al snel.

Bij Chalet ten Bosch doen we een koffie op het terras. Even geduld voordat het hele gezelschap haar theetjes, koffie en gebak krijgt. Ach, mooi weer buiten.

IMG_5368 IMG_5369
Eeuwenoud steuntje in de rug. Bijna vergroeid met elkaar. En een blik op de eekhoornbrug.

IMG_5370 IMG_5371
Paden op, lanen in. Dat liedje zou voor Den Haag geschreven kunnen zijn.

IMG_5389
Terug bij de bebouwing.

IMG_5390 IMG_5391
Thuis even om de hoek kijken bij bouwwerkzaamheden in de zijstraat, het huizenblok staat. En vond nog een Plu Perdu, fluoriserend geel.

IMG_5392 IMG_5393
Dronk koffie, en een glas water. Las een krant. Ging naar huis. Vouwde de was. Ruimde de afwas op. Plaatste wat foto’s op Facebook. Werd gebeld door mijn moeder, nice. Kookte. At mijn bord leeg. Vulde online nog een hele lange enquête in, concentratie nog maar net genoeg.

Ach, best een blij hoofd zo aan het eind van de dag vind ik.

ETA in bed: 23.30 uur.

//

In navolging van Martine van 10e.nl plaats ik plogs, een photolog met een verzameling foto’s van die dag.

Eén reactie

  1. liesbaas

    Je ziet er mooi uit meissie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: