De hoogste volmaaktheid

krant-toon-hermansMet breekijzers en klauwhamers gingen wij wanden, plafonds en vloeren te lijf. Laag na laag pelden vijf dames vandaag een huis uit. Het wordt (volgend jaar) een heel mooi huis voor een van ons (niet ik). Achter wat oud en bloemig behang zit her en der een snipper uit het verleden. In prachtige volzinnen schreef men op 1 december 1965 het volgende:

“…… zijn jongste one-man show is tevens een enige gelegenheid om kleinkunst in de hoogste volmaaktheid te bewonderen. Om een nokvolle zaal urenlang te vermaken met een humor die ook in de huiskamer tot zijn recht komt, moet men niet alleen over een uitzonderlijke fantasie beschikken maar tevens de gave van een sterke persoonlijkheid bezitten. Toon Hermans heeft ze allebei in de hoogste mate en hij beschikt over een alles-overrompelende fantasie, een zo scherpe opmerkingsgeest en een zo aanstekelijke humor, zoals men slechts zelden ontmoet.”

Grappig genoeg is deze decembermaand de serie ‘100 jaar Toon Hermans’ op televisie. Honderd jaar geleden werd hij geboren op 17 december 1916.

Liedjes uit die One-Man show uit 1965 zijn te vinden op YouTube…. Jij hoort bij mij!

#PHOT – foto op dinsdag
Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo on Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. De PHOT is een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema, met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: