Hallo 2017

Ik kende je een jaar geleden nog niet. Het was goed kennis te maken met 2017. ‘Leuk’ kan ik niet echt zeggen, leerzaam, onvermijdelijk…. dat wel.

Tijd en jaren zijn niet te vermijden, snap je wel? Ik vond je niet zo nodig, maar tijd en komende jaren zullen leren waarvoor je bestond. — Okay, hieronder een jaar in snippers. Met geen enkele wens of doel om compleet te zijn, of een samenvatting. Willekeur, dat is het.

Ik kwam dit jaar veel nieuwe mensen tegen, die ik een beetje beter mocht leren kennen. Kleurrijke, aardige, liefdevolle mensen, dat is fijn. – Ik zag dit jaar weinig van de mensen die ik wel al goed ken. Budget beperkte mij, en mijn stemming ook. Juist de ontmoeting met mensen die mij kennen heb ik vermeden. Ik hoop dat het volgend jaar anders is.

De best gelezen blogs dit jaar waren Melkfles nostalgie over gedeelde herinneringen aan de SRV-wagen en Trouw-ring, een blog over een gesprek. Trouwring is indirect een verwijzing naar een zeer vreugdevol moment dit jaar. Een van mijn beste vriendinnen trouwde in mei met haar vriend. Ik was een van haar getuigen, een eer. 

Trouw-ring ging over een moeilijk gesprek. Een van de vele dit jaar, maar deze lag al een paar jaar te wachten op mij, en krijgt hopelijk volgend jaar vervolg.

2017 legt onbedoeld een grote druk op het volgend jaar. 2018 moet een beetje goedmaken wat jij, 2017, hebt laten liggen. Grote vreugde, of blijheid bijvoorbeeld. En over emoties gesproken… Blij, Boos, Bang, Bedroefd. Ze waren er zeker dit jaar, maar volgend jaar graag wat meer aan de buitenkant, hardop, onbevangen, uitgesproken, onaangenaam misschien. Dat alle moois, en alle niet-zo-moois er allebei mag zijn. Dat ik er mag zijn, in zijn geheel. Luid en duidelijk.

En verder:
– stond ik 2x in de sneeuw dit jaar, met blote voeten
– was ik in Middelburg, Achterhoek, Brabant…. en op heel veel plekken in en om Den Haag. Vooral met M. – altijd en vooral met M.
– ging Dick Bruna begin dit jaar dood
– duwde de Canto Ostinato mij regelmatig voort en schreef Otis Redding deze blogpost
– er waren #5secondwonders, en volgend jaar veel meer beloof ik

N.B. Nota Bene

Hallo 2017. Ik heb altijd moeite met de markeringen in de tijd. Verjaardag, elke avond op de breuk naar de volgende dag, Oud & Nieuw. Het moment tussen wat was en wat komt. Maar ja, zo hebben we het met elkaar afgesproken, de dagen in het jaar, de uren in een dag. Hallo 2017 en dag. Tot nooit. En welkom 2018.

 

  1. liesbaas

    Op een heel mooi nieuw jaar lieve Syts! Altijd vrij om te komen of om niet te komen. Jij in al je pracht bent een bijzonder en overweldigend fijn en liefdevol mensch. Ik hou van jou…in voor(spoed) en na(ar)jaar…altijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: